Okná pre milovníkov kvalitného dizajnu

  • Okná pre milovníkov kvalitného dizajnu

    2. 4. 2019 By 0 comments

    Potrpíte sa na to ako veci okolo vás vyzerajú? V tom prípade vám určite nie je jedno ani to, ako vyladíte svoj byt, alebo dom. Okná patria k dominantným prvkom, ktoré sa nedajú len tak ľahko prehliadnuť. Ak vás neohúrili tie z plastu, alebo dreva, máte ešte jednu možnosť. Reč je o hliníkových oknách.
    hliníková fasáda

    Výhody hliníkových okien

    Hliníkové okná majú množstvo výhod. Prvou z nich je životnosť. Takéto rámy vydržia minimálne päťdesiat rokov. Kvalitnejšie kúsky pokojne aj dvojnásobok tohto času. Ak teda hľadáte naozaj kvalitné okná, ktoré nebudú musieť vymieňať ani vaše vnúčatá, hliník je jednoznačná odpoveď.
    cihlová fasáda
    Za spomenutie stojí aj odolnosť tohto materiálu. Na drevo, ale taktiež na plast vplýva množstvo vonkajších faktorov. Hovoríme napríklad o mraze, vysokých teplotách, vlhkosti, alebo silnom vetre. Pod ich vplyvom môžu okná časom strácať svoje vlastnosti, niekedy i tvar. To sa vám v prípade hliníku nemôže stať, pretože patrí medzi tie najodolnejšie materiály. To isté platí aj o mechanickom poškodení ako je napríklad, alebo ohnutie. Komu sa už aspoň raz nestalo že okno nechtiac silnejšie zabuchol a rám na to patrične zareagoval? Pri hliníku však tento problém riešiť nebudete musieť.
    V neposlednom rade hliník nepotrebuje žiadnu špeciálnu starostlivosť, takže jeho údržba vám nezaberie veľa času a ani nesiahne na úspory.

    Tepelnoizolačné vlastnosti hliníkových okien

    Určite vás budú zaujímať aj izolačné vlastnosti hliníka. Je pravdou, že v porovnaní s plastom sú na tom o nejaký ten stupeň horšie. Hovoríme najmä zime, kedy prepustia o trošku viac tepla. Ak by si ich ale porovnali s drevenými oknami, sú jednoznačne lepšou voľbou. Riešením ako mať dizajnové okná, ktoré budú navyše úsporné je kombinácia plast a hliník. Tento malý mínus však nahrádza fakt, že ich životnosť je spomedzi všetkých materiálov, jednoznačne najdlhšia.

To Top