Lekcie na ceste k úspešnému podnikaniu

  • Lekcie na ceste k úspešnému podnikaniu

    18. 2. 2019 By 0 comments

    1. Vaša prvá myšlienka je zriedka najlepšia myšlienka
     Keď spustíte váš startup, váš produkt je trochu ako novorodenec. Je to chúlostivé, krehké a posledná vec, ktorú chcete počuť je, že je to škaredé alebo ešte horšie, nepočuť vôbec nič. Bohužiaľ, ten druhý je často prípad, keď ambiciózny podnikateľ uvedie na trh produkt, ktorý miluje. Vzhľadom k tomu, že váš trh nechce úplne povedať, že váš produkt je hrozný, nehovoria vôbec nič – nespolupracujú s vaším obsahom.

    oblek

    A to je v poriadku. Vaša prvá myšlienka nie je vaša najlepšia myšlienka, ale môže sa stať ziskovým nápadom, ak urobíte všetko, čo je vo vašich silách, aby ste porozumeli svojmu trhu a tomu, čo skutočne potrebujú. Nie je to o tom, aby sme to spravili prvýkrát, ale o tom, aby sme to nakoniec urobili správne.

    2. Zamestnávanie nesprávnej osoby je drahšie ako čakanie na správnu osobu
    Keď amatérsky podnikateľ  zamestnáva svojho prvého zamestnanca, zvyčajne sa pozerá na to, ako je lacný. A to nie je dobre. Radšej si najímate niekoho, kto je dobrý v práci, ktorú robí, aj keď je drahší – v dlhodobom horizonte vám zamestnanec s vyšším výkonom skutočne ušetrí peniaze.

    3. Vaše duševné zdravie má priamy vplyv na úspech vášho podnikania
    Podnikanie má temnú stránku – stranu, ktorá je prešpikovaná chorobami duševného zdravia. Štatisticky, podnikatelia majú  dvakrát väčšiu pravdepodobnosť, že zápasia s depresiou a päťkrát s väčšou pravdepodobnosťou zápasia s ADHD ako ich menej ambiciózni partneri.
    Čím viac bojujete, tým viac bude váš biznis bojovať. Netrvá dlho, kým zistíte, že vaša vlastná duševná sila priamo ovplyvňuje, ako rýchlo vaša firma rastie. Dbajte o svoje duševné zdravie.

    plán

    4. Cesta k úspechu môže byť dlhá
    Budovanie spoločnosti od základov si vyžaduje čas a prácu. Niekedy to bude búrka a veci sa budú pohybovať rýchlejšie, ale aj dlhodobo. Buďte trpezliví na vašej ceste. Neporovnávajte seba alebo spoločnosť s ostatnými. Zamerajte sa na veci, ktoré môžete ovládať.

To Top